Kraften är energi

Här är en text som till stor del bygger på det Rhonda Burne skriver om i sin bok Kraften. En bok vi rekommenderar varmt.

Den enda kraft som finns är kärlek. Ju mer kärlek du känner ju bättre liv. Ju mer kärlek du känner ju godare känslor. Motsatsen till kärlek är brist på kärlek och det leder till negativa känslor vilket vanligtvis bottnar i rädsla.

Det är meningen att du ska uppleva livet till fullo och ha allt du önskar och samtidigt vara full av glädje, hälsa, vitalitet, entusiasm och kärlek. För det är ett fantastiskt liv!

Kärlek är så mycket mer än att älska sin familj, sina vänner och sina favoritsaker. Kärlek är en positiv kraft som skapar allt som finns. Det finns inte hundratals olika positiva krafter i universum, det finns bara en och vi kan kalla den för KÄRLEK.

Bevisen för kärlekens inflytande kan ses överallt i världen. Utan kärlek finns inget liv. Allt är skapad av kärlek. Utan kärlek skulle det inte finnas en enda människa på jorden. Varenda uppfinning är skapad av kärlek. Att leva highest eller att göra det man tycker om är att följa kärlekens kraft.

Allt du vill ha, allt du vill göra eller allt du vill vara kommer från kärlek. Den positiva känslan som driver dig är kärlek, den negativa känslan som driver dig är rädsla. Följ den positiva känslan och allt blir precis som det ska.

När du upplevt något bra i livet utan undantag så har du älskat och använt dig av kärlekens positiva kraft. Varje gång du upplevt något som inte varit så bra beror det på att du inte har älskat och då blir resultatet negativitet. Vi väntar vanligtvis på att något utanför oss ska hända innan vi känner goda känslor. Det är precis tvärtom, vi ska älska och känna kärlek först då kommer allt det goda att hända, vi skapar våra omständigheter. Kärleken är orsaken till allt det positiva i ditt liv, och brist på kärlek är orsaken till allt de negativa i ditt liv.

Allt i universum är energi på olika frekvenser och det som styr universum är frekvenslagar. Lika frekvenser attraherar lika frekvenser. Dina känslor är mätaren som visar vilken frekvens du just nu håller och därmed attraherar. Ju högre frekvens ju godare känslor och du får uppleva ännu mer av det som ger goda känslor. Din verklighet är en spegel av dina känslor och ofta med en viss fördröjning. Din upplevelse nu är ett resultat av dina tidigare känslor. Tiden mellan vad du känner just nu fram tills du får uppleva en verklighet av den känslan blir kortare och kortare och det är oavsett vilken känsla du känner.

Attraktionskraften är kärlekens kraft. När du attraheras till något eller någon är det kärlekskraften du känner. När du känner attraktion till din favoritmat känner du kärlek till den maten. Så fort du tycker om något är det kärlek du känner. Alla de människor, omständigheter och händelser som utgör varje ögonblick i ditt liv attraheras till dig genom de tankar och känslor du sänder ut. Det är inte så att livet bara händer utan du tar emot allting i ditt liv utifrån vad du har gett. Både positiva och negativa känslor kommer manifesteras allt snabbare i ditt liv. Det blir alltså viktigare och viktigare att hålla koll på våra tankar och känslor så vi manifesterar det vi vill uppleva.

Dina tankar är både orden du hör i ditt huvud och de ord du säger högt. Det du älskar ger dig positiva känslor och det du inte älskar ger dig negativa känslor. Människor som har ett fantastiskt liv tänker på och talar om sådant de älskar mer än sådant de inte älskar.

Du är en kännande varelse, du upplever livet genom dina känslor. Hur du känner dig i varje ögonblick är viktigare än någonting annat för dina känslor i nuet skapar din framtid. Dina ord och dina tankar besitter ingen kraft utan dina känslor. Dina känslor är mätare på den frekvens du befinner dig på så använd dina ord och tankar till att skapa goda känslor så vet du att du har en hög frekvens. Alla positiva känslor kommer från kärlek. Alla negativa känslor kommer från brist på kärlek. Du kan inte må bra och samtidigt ha negativa tankar och du kan inte må dåligt och samtidigt ha positiva tankar. Du kan alltid välja tankar därför har du alltid makten över dig själv.

Hur du känner dig inför varje del av ditt liv såsom pengar, hälsa, ditt arbete och dina olika relationer, är en exakt spegling av vad du har sänt ut inom varje område. Livet är inget som händer dig, livet speglar dina tidigare känslor till 100%.

Allt handlar om vad du känner. Alla beslut du fattar i livet grundar sig på vad du känner. Den främsta drivkraften i ditt liv är dina känslor. Vad du än vill ha i livet vill du ha därför att du älskar det och därför att det får dig att känna positiva känslor. Det du inte vill ha i livet vill du inte ha därför att det väcker negativa känslor hos dig.

Du tar emot det du önskar i livet genom att känna positiva känslor. Det enda du behöver göra är att sända ut tillräckligt mycket kärlek genom positiva känslor, så kommer det du önskar att dyka upp i ditt liv. Du måste vara lycklig först. Du måste ge lycka för att kunna ta emot lycka. Du skapar inte lycka av att något händer, när du är lycklig händer det. Allt du kan känna kan du ta emot. Allt du kan tänka kan du uppleva. Det råder aldrig något tvivel på vilken frekvens du befinner dig på för din frekvens är alltid en exakt spegling av dina känslor eftersom dina känslor är mätaren av din frekvens.

Om du känner exempelvis besvikelse innebär det att du är på besvikelsens frekvens. Ändra tankar och du ändrar frekvens. Det vanligaste är att vi reagerar på det som händer med automatik istället för att välja hur vi vill reagera. Vi lever utifrån och in. Det är inte vad som händer dig, utan hur du reagerar på det som händer dig som har betydelse. Ta därför kontroll över dina tankar och välj hur du vill reagera.

Varje sekund är en möjlighet att förändra ditt liv, för i varje ögonblick kan du förändra dina känslor. Det spelar ingen roll vad som hänt tidigare. Det spelar ingen roll vilka eventuella misstag du tycker att du gjort. När du förändrar ditt sätt att känna ändrar du frekvens och då måste omständigheterna svara upp på det. Du kan därför alltid ändra ditt liv oavsett vad som hänt tidigare.

Problemet är att de flesta människor älskar och sedan slutar älska hundratals gånger per dag. Du ger inte kärlek tillräckligt länge för att kärlekskraften ska hinna manifestera något. Du byter fokus hela tiden. Du får inte upp en eld med ett förstoringsglas med hjälp av solen om du hela tiden byter fokuspunkt. Att hålla fokus är nyckeln till att lyckas. Att komma med ursäkter och förklaringar till varför du inte har älskat skapar bara mer negativitet i ditt liv.
För att förändra ditt liv behöver du förändra ditt liv. Om du gör som du alltid gjort får samma resultat som du alltid fått.

För femtusen år sedan sa de gamla skrifterna att hela skapelsen var färdig och fullständig, och att allt som skulle kunna skapas redan existerar. Nu femtusen år senare, har kvantfysiken bekräftat att varenda möjlighet till allting faktiskt existerar nu. Vetenskapen kommer hela tiden närmare och närmare gammal visdom.

När dina känslor är i konflikt med dina tankar är det känslorna som segrar. Om du upprepar önskade tankar kommer det ändra dina automatiska känslor till att följa dina tankar.
När du kan ge kärlek oavsett omständigheterna, då måste omständigheterna förändras. Du behöver inte tänka på det du vill förändra. Det enda du behöver göra är att ge kärlek till det du vill ha.

Om du har en skada eller är sjuk och någon frågar dig hur du mår eller hur det är med din skada kan du exempelvis svara. Jag känner mig hundra procent frisk igen och min kropp följer efter. Jag har full kontroll över mitt tillfrisknande.
Du kan inte prata om något du inte vill ha utan att må dåligt. Du kan inte tänka på det du inte vill ha utan att må dåligt. Tänk på vad du tänker och tänk på vad du säger om du vill må bra.

Det finns bara en kraft i livet och det är kärlek. Du mår antingen bra för att du är full av kärlek eller också mår du dåligt för att du lider brist på kärlek. Alla dina känslor är olika grader av kärlek.

Tänk på kärlek som vatten i ett glas och se glaset som din kropp. När ett glas bara innehåller lite vatten är det nästan tomt på vatten. Du kan inte förändra vattennivån i glaset genom att förklara krig mot tomheten och försöka få bort den. Tomheten försvinner när du fyller glaset med vatten, och när du fyller dig med kärlek försvinner de negativa känslorna.

Om du mår dåligt över att du har negativa känslor ger du mer kraft åt dem. Ett bra sätt att må bra på är att ha roligt. Gör roliga saker, se på roliga saker. Skratta så mycket du kan.
Vi är inte våra negativa känslor. En negativ känsla är något du har tillåtit dig att känna och du kan välja att känna något annat om du vill. Det kan innebära träning med uthållighet.

Allting i livet visar sig för dig så att du kan välja det du älskar och välja bort det du inte älskar, för det är med kärlek du får det du vill ha. När det gäller saker du inte älskar, vänd dig bara bort från dem utan att döma, så gör du dem inte till del av ditt liv.

Om du känner att du har gjort något som inte varit bra för dig, behöver du förstå att det är ditt accepterande av detta som ger förlåtelse och befrielse. Ge så mycket kärlek du kan och må så bra du kan, så kommer kärlekskraften att omge dig med människor, omständigheter och händelser som du älskar.

I vårt universum är vi inställda på den frekvens som motsvarar den fysiska verkligheten för 3D. Men det finns ett oändligt antal parallella verkligheter som samexisterar med oss i samma rum, även om vi inte kan ställa in oss på deras frekvens. Du är en ny person flera tusentals gånger varje nanosekund så du kan när som helst ändra din berättelse om dig själv. Själen byter kropp hela tiden eftersom allt är energi och frekvens. Din fantasi är mer verklig än den värld du ser för den värld du ser kommer från din fantasi.

Det finns inga begränsningar för hur mycket kärlek du kan känna och kärleken finns helt och hållet inom dig. Du är gjord av kärlek precis som livet och hela universum och du kan älska mycket mer än du någonsin har älskat förut och mycket mer än du har föreställt dig. När du blir förälskad i livet försvinner alla begränsningar. Att bli förälskad i livet går till på samma sätt som att bli förälskad i en annan människa. Du älskar allting hos honom eller henne. Vad du än gör, var du än befinner dig under din dag, sök efter saker du älskar och livet blir så mycket bättre.

De flesta människor är hypnotiserade av sig själva genom att de lyssnar på sina egna tankar. Då befinner man sig i ett transtillstånd och är inte medveten om sin omgivning. När du kör bil så vet du vanligtvis inte vilka skyltar du passerat eller om det gått fotgängare efter vägkanten. Du har varit i självhypnos när du kört bilen. Att vara här och nu och uppleva med våra sinnen är ett sätt att inte vara i hypnos. Det är då vi upplever livet på riktigt.

Ett sätt att hålla dig vaken och undvika självhypnos är att lura sinnet genom att ställa frågor. Styr ditt sinne genom att ställa frågor hela tiden. Ju fler frågor du ställer till sinnet ju mer styr du livet istället för att sinnet styr dig. Det är meningen att du ska vara sinnets förare så ta den rollen på allvar. Så länge du uppehåller sinnet med dina frågor så är det du som styr. Det tar inte lång tid att träna sinnet att automatiskt fokusera på kärlek om du sätter igång att träna.

Kan du föreställa dig att något så enkelt som att vara tacksam kan skapa allting du älskar och därmed förändra ditt liv fullständigt. Det är omöjligt att känna sig ledsen eller ha negativa känslor när du är tacksam. Tacksamheten är den bro som leder dig från negativa till kärleksfulla känslor.

Om du upplever en fördröjning när det gäller att ta emot det du vill ha, beror det bara på att det tar tid för dig att uppnå samma känslofrekvens som de du önskar dig. Och för att komma på samma frekvens som det du önskar behöver du känna kärleken i att ha de du önskar nu. När du når samma känlsofrekvens och håller dig kvar på den, då dyker det du önskar upp i din verklighet. När du är riktigt entusiastisk över något som har hänt och du mår strålande, fånga den energin och föreställ dig det du drömmer om. Då hamnar du på kärlekens frekvens till din dröm.

Betala aldrig dina räkningar när du inte mår bra, för då kommer du bara att dra till dig ännu större räkningar. Du belönas inte efter ditt arbete eller din tid utan i enlighet med din kärlek.
Om du reagerar med glädje och entusiasm för den andra personens räkning säger du ja till mer pengar och framgång för dig själv. Det handlar inte om hur mycket vi ger utan hur mycket kärlek vi lägger in i givandet.

Framgång är inte nyckeln till lycka. Lycka är nyckeln till framgång och lyckan kommer inifrån.
På kärlekens frekvens finns all den inspiration och alla de idéer som kan få ditt företags resultat att skjuta i höjden så mycket att du knappt kan föreställa dig det. Allt handlar om positiva känslor vilket innebär hög frekvens. Om du ger mer än de pengar du tar emot kommer ditt företag och din karriär att ta fart.

När du tänker på de saker du kan göra med pengar känner du mer kärlek och glädje än om du enbart tänker på pengar. Vårt mänskliga sinne är begränsat, men kärlekens intelligens är obegränsad. Gör inte pengar till ditt enda mål, utan skapa mål som handlar om vad du kan göra, vara eller ha. Det finns bara en regel när det gäller pengar, du kan aldrig sätta pengar före kärlek.

Om du vill få kärlek, försök förstå att det enda sättet att få kärlek är att ge kärlek, att ju mer du ger desto mer får du ta emot. Det enda sättet att ge kärlek är att fylla dig själv med kärlek tills du blir en magnet. I varje möte du gör ger du antingen kärlek eller också gör du det inte. Och det du ger är det du får ta emot. Allt handlar om vad du ger och vad du känner. Hat går inte att besegra med hat. Hat besegras med kärlek. Det är den eviga lagen.
Attraktionslagen är lagen om kärlek.

Det finns ingen annan person än du för attraktionslagen. Det du ger till andra ger du till dig själv. Det är inte meningen att du ska försöka älska egenskaper hos en annan person som du inte älskar, utan helt enkelt vända dig bort från personen utan att ägna saken några känslor alls. Det lättaste och bästa sättet att förändra ditt liv är att lägga märke till de saker som du älskar och vända dig bort från saker du inte tycker om och ägna dem inga känslor alls.

När du reagerar på något reagerar du med dina känslor, och när du gör det väljer du att göra det. Oavsett om din reaktion är bra eller dålig. Du säger dessutom att du vill ha mer av den reaktion du ger. Du kan förändra vilken negativ situation som helst i ditt liv men du kan inte förändra den med negativa känslor. Du kan inte se någonting bra genom ett fält av negativa känslor. Att förändra dina känslor är enkelt jämfört med att försöka förändra alla omständigheter i omvärlden. Du kan aldrig förbättra en relation med negativitet.
Det är mycket svårare att ändra omvärlden än mina känslor till omvärlden.

Titta på små barn, så kommer du se vad det verkligen betyder att vara frisk. Så har du också känt dig en gång, och det så du fortfarande borde känna dig. Det du tänker i ditt hjärta är det du tror är sant. Föreställningar och övertygelser är bara upprepade tankar som är kopplade till starka känslor.

Många människor har fler negativa föreställningar om sjukdomar än de har positiva föreställningar om att vara frisk. Trots alla framsteg inom den medicinska forskningen ökar sjukligheten eftersom människor har blivit allt mer rädda för att bli sjuka. Det vi fokuserar på växer. Det du ständigt ger till din kropp med dina föreställningar eller starka känslor måste din kropps celler följa. Sjukdom är helt enkelt ett resultat av att kroppen under lång tid inte är i ett harmoniskt tillstånd på grund av negativa känslor såsom stress, oro eller rädsla.
Alla celler i kroppen har en uppgift och de arbetar tillsammans med ett enda syfte, att ge dig liv. Du styr dina celler genom dina tankar och känslor. Du har ett helt apotek i din kropp, som kan producera alla de verksamma ämnena som ett läkemedelsföretag kan producera. Det du tror om din kropp tror dina celler också. Det är alltså bra att tro:
Jag mår fantastiskt bra idag. Jag har så mycket energi. Jag kan äta precis vad jag vill utan att gå upp i vikt. Jag sover som ett barn varje natt.

Om människors känslor kan påverkar vatten enligt Masaru Emotos experiment kan du tänka dig vad dina känslor gör med din kropps hälsa. Dina celler består till största delen av vatten. Kärnan i varje cell är vatten och varje cell är omgiven av ett lager med vatten. Kan du tänka dig vilken inverkan kärlek och tacksamhet har på din kropp. Kan du föreställa dig vilken kraft kärleken och tacksamheten har att återskapa hälsa. När du känner kärlek och tacksamhet påverkar du triljoner celler i din kropp.

Det spelar ingen roll om du har negativa känslor om något som inte har med din hälsa att göra för negativa känslor påverkar din kropp oavsett orsak till dina negativa känslor. Tacksamhet är den stora mångfaldigaren, så säg tack för din hälsa varje dag. Inga pengar i världen kan köpa hälsa, för den är en gåva från livet. Om du kan föreställa dig att du är frisk så du känner att du är frisk så kan du ta emot det. För att se din hälsa förbättras behöver du bara ge kärlek mer än 50% av tiden. Redan vid 51% väger skålen över till förbättring.

Du kan ändra dina föreställningar genom att ge kärlek. När du ger kärlek får du all negativitet att smälta bort. Ju mer du älskar, desto mer kommer kärlekskraften att smälta bort negativiteten i din kropp och ditt sinne. Kärleken ligger bakom allt det vi kalla mirakel.

Du kan förändra vad som helst i ditt liv genom att förändra dina känslor. Du behöver vara den förändring du vill se i världen. Det finns ingen slump och tillfälligheter i livet utan allt är synkroniciteter för allt är frekvenser. Det är helt enkelt livets fysik och universums sätt att fungera.

Det du vill att kärlekskraften ska göra för dig, föreställ att du har det, känn med kärlek att du har det. Är tacksam för att du har det och du kommer att få det.

Om dina tankar uppslukas av för många detaljer kommer småsaker att distrahera dig och dra ner din energi. Vad spelar småsaker för roll egentligen. Lägg ingen energi på småsaker. Gör livet enkelt.

Alla negativa saker du ser i världen är alltid manifestationer av brist på kärlek. Kärlek är den positiva livskraften och alla negativa omständigheter kommer från brist på kärlek.

Den största glädjen i livet är att ge och det finns bara en sak du kan ge och det är kärlek.