Kan det vara så att det inte finns någon slump?

Har du tänkt på att det finns oändligt många universum. I dessa universum finns oändligt många galaxer. Vi bor i galaxen Vintergatan som har flera hundra miljoner stjärnor varav en är vår sol. Runt vår sol snurrar våra kända planeter och vi kallar det för vårt solsystem. Allt rör sig i exakthet. Det går att räkna ut exakt på sekunden när vi ska få uppleva vår nästa blodmåne.

Vi bor på planeten jorden. Jorden snurrar med exakthet runt sin egen axel och runt solen. Det skapar olika årstider som vi vet när dom kommer.

Vi människor är uppbyggda av flera miljoner celler som har massor med unika uppgifter att utföra. Dom gör exakt det dom ska göra, ingen cell lägger sig på soffan och helt plötsligt latar sig. Håller vi kroppen i trim får cellerna en bra miljö att jobba i och håller vi inte kroppen i trim får dom en tuffare miljö att jobba i men dom gör alltid det dom ska göra.

Våra celler är uppbyggda av atomer vilket är en atomkärna som bara är energi och runt kärnan snurrar elektroner och protoner som också är energi. Avståndet mellan kärnan och elektronerna motsvarar avståndet mellan stjärnorna när du tittar upp på himlen vilket innebär att egentligen finns bara tomt. Kan det vara så att det stora och det allra minsta är speglingar av varandra. Många säger att världen är ett hologram vilket innebär att i alla mindre delar finns helheten.

Allt detta är ett megasystem som fungerar i exakthet men vi människor tror ofta att saker händer av en slump. Kan det vara så att allt i universum fungerar med exakthet och det enda som inte gör det är vi människor?
Kan det vara så att våra tankar skapar vårt liv och tankarna skapar vårt liv med exakthet precis som allt annat i universum?

En liten fundering i vardagen

Over and out /// Håkan