Det vi fokuserar på växer i våra liv och vår upplevelse. Det finns bra och dåliga saker med allt, det finns bra och dåliga egenskaper hos alla. Det vi fokuserar på kommer vi hitta och få känna upplevelsen av.

Om du fokuserar på problem kommer du hitta massor med problem. Om du fokuserar på lösningar kommer du hitta massor med lösningar.

Om du fokuserar på allt det som är bra i ditt liv just precis nu kommer du må bra. Om du fokuserar på allt du tror ska bli dåligt som exempelvis valet kommer du må dåligt.

Om du tänker efter så är det nästan alltid bra just precis nu. Jag andas, jag har mina nära och kära omkring mig, jag har mat i kylen, jag har kläder att ta på mig, jag myser med min hund m.m. Problem är nästa alltid något vi gissar om framtiden.

Lägg mer tid på att må bra nu så kommer framtiden bli bättre -för det vi fokuserar på växer.

/// Håkan