Här kommer blandande frågor jag ofta får och korta svar på dem. Undrar du något så skriv gärna en kommentar eller maila mig på helene.telin@tankecoaching.se . Ställ vilka frågor du vill! Svaren lägger jag sedan upp här i bloggen.

Fråga 1: Är det inte jobbigt att försöka tänka positivt hela tiden?

Svar: För det första så tänker jag inte positivt hela tiden. Jag blir som alla andra både ledsen och triggad ibland. Men jag vet att tankens kraft är enorm och att det jag fokuserar på i livet är det jag får mer av. Därför är det ett medvetet val att söka det goda i tillvaron.

För det andra så är det inte något alternativ för mig att slentrianmässigt fokusera negativt. Alla mina celler svarar upp på mina tankar och jag vill ge dem optimal miljö att jobba i.

För det tredje så tänker vi människor vanemässigt. Så när vi väljer att programmera om sinnet från att söka det dåliga som händer, till att söka det goda – så är det inte längre någon ansträngning. Eftersom det är en vana så går det av sig själv och blir därför oftast lätt.

Foto av AnnaMaria Andersson

Fråga 2: Hur kan det vara så lätt för dig att meditera?

Svar: Eftersom jag inte krånglar till det. Många har fått det här med meditation om bakfoten. Att det skulle vara något avancerat eller att man kan göra fel. Botanisera lite i bloggen så ser du några inlägg där jag beskriver hur enkelt det är.

Fråga 3: Tycker inte du att det är dyrt med coaching-sessioner?

Svar: Allt är relativt så ur någon aspekt kan det vara det. Men om man ser till vad vi ofta lägger pengar på med lätthet så tycker jag att det är väldigt billigt. Latte på stan, märkeskläder, några extra skor, makeup-produkter, fransar, naglar, frisyr, alkohol, cigaretter, kött, restaurangbesök etc. (Obs! Notera väl att jag inte ser något fel i att lägga pengar på dessa saker – det var endast några exempel på vad man kan tycka är mer värt att lägga sina pengar på.)

Fråga 4: Hur kan du vara så lugn Helene?

Svar: Det är den härligaste frågan jag får! Om du skulle fråga mina föräldrar så skulle dom verkligen inte hålla med, haha. Jag har under min uppväxt känt mig som en ganska speedad, stressad, hetsig person. Men med åren har jag programmerat om mig. Så orsaken till att jag är så lugn är helt enkelt för att JAG ÄR lugn. Under de senaste åren har jag valt olika sätt att landa i mig själv och hitta in i mitt eget inre lugn. Och det fanns visst där hela tiden! ”Don´t let the behaviour of other people destroy your inner peace” har varit min ledstjärna i några år. Jag har lagt tid på mig själv dagligen för att nå dit och jag mår sååå bra av det! Därför är jag så lugn.

Fråga 5: Vad drömmer du om Helene?

Svar: Jag älskar verkligen den frågan och jag har mååånga drömmar. En av dem är att genom att leva som jag lär och i ännu större utsträckning kunna hjälpa andra hitta sitt inre lugn och ta fram sina inre krafter för att leva det liv de kom hit för att leva.

Foto av Kaboompics

Fråga 6: Hur orkar du meditera varje morgon?

Svar: Jag orkar eftersom att genom att meditera varje morgon så sover jag bättre och vaknar piggare. Enkel matematik, eller hur.

Fråga 7: Är det inte krångligt att göra smoothie varje morgon?

Svar: Nej det är inte alls krångligt. Eftersom jag väljer att inte tänka att det är krångligt. Och eftersom jag fyller morgonsmoothien med sådant som kroppen verkligen innerst inne vill ha – frukter, grönsaker, superfood av olika slag – så bidrar det till att jag är frisk och mår så bra. Då är det lätt att orka.


Foto av Kaboompics

Fråga 8: Blir du aldrig orolig?

Svar: Extremt sällan. Jag har hittat fina mentala tekniker (exempelvis EFT och F-EFT) som jag använt som gör att jag inte längre triggar igång känslor av oro. Om jag ibland är på väg att känna oro så fångar jag mig själv med frågan: ”Finns det något som blir bättre av att jag oroar mig?” Svaret på det blir alltid nej, så därför kan jag helt enkelt välja bort det.

Fråga 9: Vad tar du för mediciner för att snabbt bli frisk från förkylning?

Svar: Det här frågan har också flera delsvar. För det första så var det många år sedan jag var förkyld. Min sanning är att en av orsakerna är att jag slutat proppa i mig tabletter så fort jag får ont (som Alvedon, Treo och annat kemiskt som jag åt förr) och istället börjat fråga kroppen varför den är sjuk. När vi sitter stilla en stund och lyssnar så berättar kroppen för oss vad vi missat att tänka på eller göra. Oftast har det visat sig att jag hade glömt att tänka på mig själv… Sedan jag börjat lyssna på vad kroppen verkligen vill och korrigera tankar som vibrerar på låg frekvens så har sjukdomarna minskat extremt mycket.

För det andra så har jag min verktygslåda av mentala tekniker så skulle jag exempelvis känna av huvudvärk så använder jag någon av dem. Det släpper då i stort sätt alltid.

För det tredje så har jag olika sätt att rena min mat och mitt vatten. Så eftersom jag får i mig betydligt mindre gifter nu (behöver inte få i mig dyngan som matvarubutikens produkter innehåller). Sedan jag började med det har jag inte varit sjuk.

Jag har fler svar på frågan också men de svarar jag på en annan gång.