En av de största ”läxorna” – eller vi kan ännu hellre kalla det för en av de största GÅVORNA – vi har på den här planeten (och i hela vårt universum) är friheten att välja. Det påminner oss om vilken kraft vi har att skapa precis det liv vi vill.

Allt är ett val. Det kan vara en av livets största sanningar men också en av livets hårdaste läxor, känner jag. Och just nu i den tid vi lever i så är det tydligare än någonsin förut.

Det är en stor sanning eftersom den påminner oss om vilken oerhört stor kraft vi alla har. Kraften att välja att vara vårt sanna bästa jag och kraften att skapa det liv vi tänker oss. Men det är också en oerhört tuff ”läxa” emellanåt, eftersom det påminner oss om alla våra dagliga val vi gjort fram till idag har lett oss dit vi är. (Det kan förvisso kännas helt amazing eller ganska tungt).

Men framför allt känner jag att det är oerhört befriande, för det innebär att vi just precis i detta NU kan bestämma hur morgondagen ska se ut! ❤ Till exempel: vill jag leva fri? Eller vill jag leva begränsad?

Att leva är att välja.

Kärlek är ett val. Mod är ett val. Rädsla är ett val. Och ibland väljer vi den bästa versionen av oss själva. Och ibland väljer vi en mindre bra.

Allt är ett val och våra egna val skapar vårt liv, om och om i igen i all evighet.

I den gamla 3D-världen har vi kunnat skylla på andra och skylla på omständigheter. Du vet, vi hamnade i känslan av så kallad offermentalitet. Men när vi kliver ur 3D-matrix och lever från hjärtat så får jag det fulla ansvaret för mitt liv och den tillvaro jag vill lämna vidare till mina barn och barnbarn.

I vårt universum råder fri vilja, vilket också innebär att vi alla har ett val. Vad vi väljer är helt och hållet upp till var och en. Det finns några värdefulla frågor att ställa sig själv när vi ska göra ett val. Fråga dig själv:

”Vilka konsekvenser får det här valet för mig och min omgivning?”

eller ”Vilket av alternativen jag har att välja på nu kommer att få mig att bli mitt bästa jag?”

Du kommer omedelbart få svar. Antingen känner du att frekvensen höjs eller så känner du att frekvensen sänks. Får du innerst inne en känsla av behag – tex lugn, harmoni, glädje, styrka eller inspiration – är valet rätt. Frekvensen höjs och hjärtat säger då ”Yes, kör på det!”

Får du däremot en känsla av obehag är det sannolikt ett mindre bra val. Då sjunker frekvensen och ditt hjärta signalerar att det inte är den bästa vägen att gå. Hjärtat säger då ”Stopp!” Stannar du ändå kvar i det kompakta alternativet så brukar ofta rädsla i någon form aktiveras ganska snabbt. Och hjärnan och egot sätter igång och skickar på oro av olika slag. Till exempel oro för framtiden eller oro för vad andra ska tycka. Här kan vi uppleva att ”jag har ju inget val”. Men inget kan vara längre ifrån sanningen… Vi har alltid ett val. Och om vi slutar skrämma upp oss själva med våra tankar och åter igen riktar fokus till hjärtat och nuet så kommer vi snabbt inse det. Och tränar vi dagligen självbilden och stärker modet och självkänslan så kommer vi underlätta för oss själva att göra våra val från hjärtat.

Inget är så klart rätt eller fel i ett universum av fri vilja. Dock, av alla val du har vid varje givet tillfälle finns bara ett val som är det mest positiva valet. Det är när både du och din omgivning får ut maximal positiv effekt av valet. Universum eller ditt högre jag kommunicerar med dig via hjärtat så att du ska kunna välja rätt för det högsta bästa. När du modigt följer hjärtat och lever inifrån och ut så öppnar du upp för flöde i livet. När du inte följer hjärtat kan man säga att du paddlar motströms i stället för medströms i livets flod.

Den dagen vi accepterar att vi valt att göra våra val är dagen när vi på riktigt slutar se oss själva som offer och är fria att fullfölja det expanderande lyckliga fria liv vi föddes till att leva. Kan det vara så att den dagen är idag? Valet är ditt ❤

///Helene


”Stärk din självkänsla på djupet” – onlinekurs som du kan beställa enkelt i vår webbutik. Det är ett paket som innehåller inspirerande och kraftfulla övningar för att stärka din självkänsla så att du mår ännu bättre, känner dig lugnare, gladare, välmående och genuint trygg i dig själv. Läs mer här…