Just nu åker många av oss i känslomässig bergodalbana. En färd i full fart som om vartannat känns omtumlande, läskigt, ljuvligt, förskräckligt – och sedan helt plötsligt aaaalldeles underbart! 😀

När vi glider in i de lägre sinnesstämningarna börjar vi temporärt vibrera mer åt ”3D”. Då blir det ofta att vi kämpar oss fram genom att paddla motströms. Vi hamnar då tillfälligt i lägre frekvenser, begränsar vårt medvetande och vi lämnar åter igen över skaparkraften till våra automatiska undermedvetna program (våra triggers, valda sanningar och andra omedvetna tankar). Här kan vi uppleva att vi ”fastnar”, vilket är en naturlig effekt då vi egentligen bara återskapar det vi ser fysiskt, när vi fortsätter trigga på det.

Känslorna aktiveras då främst av yttre omständigheter. Det är inte helt ovanligt att vi då jagar upp oss av det vi läser och hör eller det vi tror att andra tänker om oss. I den här kompakta energin handlar det ofta om dom och vi, ditt och mitt, konkurrens och dualitet. Och inte minst om vem som har rätt och vem som har fel. Här kan vi uppleva att vi känner oss obalanserade och dränerade på kraft och livsenergi.

Men när vi stannar upp expanderar energin till ”4D-medvetande” och kanske till och med känner energin av ”5D-medvetande”, så är vi betydligt mer medvetna skapare. Vi börjar alltså i allt större utsträckning VÄLJA medvetet från hjärtat hur vi ska tolka situationer. Vi börjar allt mer tänka på vad vi tänker och kan betrakta våra egna känslor och på så vis också ta ansvar för de triggers vi har.

Här har vi förmågan att stanna upp och aktivt välja att se på situationer ur olika perspektiv. Inte bara någon gång då och då, utan många gånger om dagen. Här har vi sällan behov av att kasta oss in i vassa åsikter och negativ kritik av oss själva och av andra. Vi har medvetenheten och närvaron att stanna upp och respondera balanserat med värme. Det blir allt lättare att agera utifrån kärlek och acceptans istället för från rädsla och dömande.

Det här skapar i sin tur den så sköna uppåtgående spiralen. Vi märker allt tydligare att vi själva kan påverka INSIDAN och höja våra vibrationer. Och vi märker att när vi gör det så förändras också UTSIDAN – den fysiska värld som vi lever i! Istället för att argumentera eller sitta och hoppas på turen (som vi egentligen vet inte finns), så blir vi allt mer medvetna självskapare som gör det vi känner oss inspirerat vägledda till. Vi försöker alltså inte tvinga fram något. Och vi sitter inte och väntar på att ”någon” ska fixa världen. Istället låter vi den genuina sanna känslan och hjärtat leda oss till att fritt vara de kreativa skapare av våra liv som vi föddes till att vara.

Nu börjar vi se den större bilden och agerar allt lättare och naturligt inifrån och ut. Yes! Ett sååå skönt flow med höga äkta känslor av harmoni och glädje vibrerar inom oss med lätthet. Yes! Nu följer vi passionen och kreativiteten. Yes! Vi känner oss i balans. Yes! Livet flödar lätt och vi känner kärlek och meningsfullhet. Yes! Nu har vi satt oss i förarsätet igen och har hämtat tillbaka vår egen skaparkraft.

Yeees! NU paddlar vi åter igen medströms på den här fantastiska färden som brukar kunna kallas ”Livet”.

///Helene

( Vill du vara med på föreläsning eller kurs med oss så hittar du mer info här: FöreläsningarKurser5D-shoppen )