Om du inte trivs med ditt jobb. Om du byter jobb och du ändå inte trivs med ditt jobb. Om du byter jobb om och om igen och du ändå inte trivs med ditt jobb. Vad är fel?

En vanligt fel är att vi inte jobbar med något som ger den stimulans som jag behöver för att må bra.

Så här gjorde jag när jag till slut fick ett jobb som jag tyckte om. Jag hade i över 20 år haft olika jobb som innebär att jag sitter framför en dator. Jag bytte jobb flera gånger för jag trivdes inte och jag kom till samma situation hela tiden. Enda skillnaden var nya knapptryckningar på tangentbordet, andra människor i möten och andra människor i fikarummet.

Stopit tänkte jag, nu vill jag ha ett jobb som jag trivs med. Nu tog jag ett nytt grepp och tänkte helt annorlunda. Det jag gjort tidigare som de flesta gör när de söker jobb är att jag sökte jobb utifrån min CV. Eftersom min CV handlade om jobb framför en dator så fick jag nya jobb framför en dator. Nu började jag tänka på ett helt nytt sätt. Hur vill jag ha det? Inte vilket företag eller roll eller något sånt utan hur vill jag ha det?

Jag vill ha ett rörligt jobb där jag styr mina resor. Jag vill komma hem på kvällarna vilket innebär att resorna inte fick vara för långa. Jag vill ha ansvar och styra mina dagar själv. Jag vill ha ett eget kontor så jag kan vara för mig själv och styra upp saker. Första tanken var att det finns bara jobb som säljare som fyller de här kraven och jag ville inte jobba som säljare. Jag skrev ner och visualiserade min drömsituation.

Resultatet blev att jag såg andra jobb när jag sökte jobb. Söker man jobb efter sin CV så ser man bara jobb som passar in på sin CV, alla andra jobb skrollas bara förbi. Nu såg jag jobb som jag tidigare inte sett. Helt plötsligt hittade jag ett jobb som arbetsledare på järnvägen som verkade uppfylla mina krav men min CV passade inte alls in.

Om jag gör som jag alltid gjort får jag de resultat jag alltid fått. Därför tog jag modet och sökte ett jobb som låg helt utanför min CV. Jag blev kallad på intervju och det var 80 sökande. Efter ett antal intervjuer så fick jag jobbet. Jag jobbade där i 3 år och det var ett jobb som jag trivdes mycket bra med. Sen tappade företaget ett stort avtal och jag fick gå med ett års uppsägningstid och då byggde jag upp TankeCoaching Utbildning vilket blev ännu bättre. Nu jobbar jag inte längre utan jag lever på min hobby vilket är ännu bättre.

Summa sumarum. Ta reda på hur du vill ha dina dagar på jobbet och måla upp bilden så tydlig du kan. Visualisera hur en perfekt arbetsdag skulle kunna se ut. Nu kan du söka jobb och förmodligen ser du jobb du inte sett tidigare och våga sök det som du får en känsla av att passa in. Träna din självbild så du känner dig trygg att gå på anställningsintervju. Nu är du på gång att få ett jobb som du kommer trivas med.

Att söka det man brinner för är mer framgångsrikt än att söka det man tror man passar för.

Lycka till /// Håkan