Att veta vad du vill är grunden till att leva inifrån och ut och skapa en önskad framtid. Genom att tydliggöra dina “vill” tar du kommandot och sätter dig i förarsätet i ditt liv istället för att åka i baksätet.

Det finns många olika övningar och verktyg att öppna sig för sitt eget ”vill”. Vissa av dina ”vill” kan du hitta med logiken, genom att helt enkelt fundera fram dem. Men de mest äkta ”villen” brukar man oftast hitta om man går till hjärtat – till känslan och intuitionen. Vi har alla en glöd och en passion där inom oss och vi har alla ett livssyfte som vi kom hit med. Så ge dig själv en ärlig chans att lyssna in vad ditt hjärta verkligen längtar och drömmer om.

I avsnittet ”Vad vill du?” i TankeCoaching-podden pratar vi varför det är otroligt viktigt att fundera på vad man egentligen vill både i stort som smått. Här kan du lyssna på den:

TankeCoaching-Podden; Avsnitt 5 ”Vad vill du?”

Vi lovade i avsnittet att lägga upp ”Vill-Gör-matrisen” här i bloggen. Så för dig som vill använda den matrisen så kommer den här:

Här är en rolig övning som hjälper dig att skapa positiv förändring i din vardag. Den hjälper dig att minskar på att göra det du inte vill och istället lägga fokus på det du vill, men som du i dagsläget inte gör. Övningen kallas ”vill-gör-matrisen” och den går kortfattat till så här:

1) Rita upp den här matrisen som du ser här på bilden:

2) Börja sedan fundera över en ruta i taget. Det är framför allt två av rutorna som kan göra stor skillnad i livet…

– Rutan ”vill inte – gör inte”, ja den behöver du såklart inte lägga någon tid på.

– Rutan ”vill – gör”. Den behöver inte heller bearbetas direkt. Den kan i och för sig kännas bra att fylla i, för att bekräfta för dig själv att du värdesätter dig själv och verkligen gör det du vill.

– Rutan ”vill – gör inte”. Här blir det intressant! Här kan du ta en stund då och då och fundera och skriva ner sådant du vill men inte gör. Det här kan vara en guldgruva där du kan upptäcka saker som du kan börja prioritera i ditt liv.

– Rutan ”Vill inte – gör”. Det här kan också vara riktigt bra att reflektera över. Här kan du få insikter och hitta saker att plocka bort som egentligen inte är nödvändiga, utan som mest bara dränerar din energi. Många gånger gör vi saker för att vi är vana att göra det.

Här är ett ”vardagsexempel”: Kanske avskyr du att städa och börjar må dåligt redan på onsdag, för att du är en person som måste städa varje fredag. Men frågan är vill du det? Måste du det? Eller skulle du kunna flytta den från rutan ”vill inte – gör” till rutan ”vill inte – gör inte”…? När vi granskar sånt vi gör men inte vill så kan vi många gånger upptäcka att vi gör saker för att vår föräldrar alltid gjort det. Eller för att vi blivit vana att göra det, och helt enkelt bara fortsätter med det utan att reflektera. Här kan du hitta saker som kan kännas oerhört befriande att släppa taget om. Och det i sin tur frigör tid till att göra det du vill men hittills inte gjort… 🙂

Stort lycka till!

//Helene

Vill du vara med på en helt underbar tre dagar lång vill-kurs i personlig och andlig utveckling tillsammans med oss och Helena Hassel? Den 25-27 september håller vi ”Hitta ditt vill och ditt sanna jag”. Vi kommer blanda teori, tankeövningar och inkashamansk energihealing för att på olika sätt hitta ditt vill och öppna dina ödesvägar för att lättare nå din dröm. Läs mer här.