Min ingång är alltid om jag får frågan hur jag kan veta att det är något galet i världen.
Det flesta människor i världen upplever brist och det vanligaste är brist på pengar. Grejen är att det finns ingen brist. Allting finns till precis alla på den här planeten. Enda orsaken till att vi upplever brist är att världen styrs av pengar istället för kärlek.

De enda som vill fortsätta fördela världens resurser som idag är de som har mycket pengar vilket är en väldigt liten del av den totala folkmängden. Problemet är att det är dom vi låter styra världen genom att vi lyder. Fortsätter vi följa dagens system så kommer vi fortsätta uppleva i brist.

Jag lyssnade på en intervju med Bruce Lipton där han sa något i den här stilen. Om vi fortsätter att leva som vi nu gjort i generationer kommer vi få berätta för våra barnbarn hur en fisk såg ut. Han sa att det bästa som kan hända är att det blir totalt kaos i världen för det här systemet går inte att lappa. Ur kaos föds alltid en ny ordning.

Vi behöver tänka nytt och inte låta pengamakten styra mer. De lyckligaste människorna är det som bor och lever närmast naturen. Vi behöver göra nya val i allt. Sluta följa systemet som bygger på konkurrens och hela tiden bli effektivare. Vi behöver dagligen göra val som handlar om att vi ska må bra. Vi ska inte leva för att jobba. Vi ska leva för att leva.

Därför tycker jag att det är bra med kaos, ju mer kaos ju större förändring kommer det bli. Jag kommer tillbaka med mer tankar om resan mot en ny bättre värld.

/// Håkan

Facebooktwitterlinkedin