Vad vill du innerst inne ägna dina dagar åt? Oerhört många människor får idag jobbrelaterade sjukdomar. Många trivs inte utan får ont i magen på söndag kväll och jublar högt på fredag eftermiddag… Ska det behöva vara så?

Ge dig själv lite extra tid att verkligen lyssna och känna in vad som är DIN grej.

Här är 4 tips till dig som vill hitta sätt att ”open your package”. Du får fyra steg som verkligen fungerar för att enkelt öppna upp för ditt vill.

Ett av de vanligaste orsakerna till att människor inte hittar sin grej i livet är att de inte lyssnar på hjärtat. Vad innebär det egentligen. Ja, det är ingen klyscha, även om det kan låta så. Att lyssna på hjärtat är att stilla ”the monkey mind”. Dvs att minska på ditt vardagliga tanketjatter och helt utan ansträngning låta dina egna innersta svar (ditt hjärtas svar) komma till dig.

1: Första tipset är därför helt enkelt att börja meditera i tystnad. Bygg upp vanan att sitta för dig själv i 15-20 minuter och bara blunda och exempelvis följa ditt eget andetag en stund. Då kommer tankarna att minska och du kommer kunna höra den där inre uppmuntrande rösten som vägleder dig dit du ska.

Innan du börjar – ställ frågan till dig själv: ”Tex vad är mitt syfte?” Eller ”Vad är mitt nästa steg för att komma närmare det som är MIN grej?”

Släpp sedan frågan – leta inte svaret med hjärna och logik. Det är som sagt ditt hjärta – din innersta kärna – som ska få leverera svaret så därför kommer det när det kommer, helt utan ansträngning.

2: Andra tipset är att ge dig själv en stund i lugn och ro med en skrivbok och en penna. Låt pennan gå och skriv listor där du besvarar öppnande frågor till dig själv. Gör det till en skön lyxig stund och skriv spontant, utan att fundera så mycket. Här är några frågor du kan ställa:

”Vad vill jag?”
”Vad älskar jag att göra?”
”Vad tyckte jag var roligast att göra när jag var liten?”
”Vad vill jag INTE?” När du skapat den listan så jobbar du med den ett varv till men testar då att ”vända på myntet” och se om det kan öppna upp för det du vill.
”Vad vill jag stolt kunna se tillbaka på när jag i slutet av mitt liv blickar tillbaka på det som varit?”
”När är jag i FLOW?” Dvs när gör du saker när du upplever att tid och rum försvinner för det du gör är sååå roligt?

Titta sedan igenom dina listor och se om du hittar en röd tråd som kan vägleda dig till din grej. Eller vilken av de du skrivit känns allra mest inspirerande för dig. När du hittat det så har du kommit betydligt närmare! Ta sedan med dig det in till tips nummer tre:

3: Tredje tipset är frågor att ställa till dig själv för att ytterligare öppna upp till var du har ditt intresseområde. Min valda sanning är att alla människor vill kunna känna meningsfullhet och att ge till andra. Så kolla av det här med dig själv:

Vem eller vad vill du kunna bidra till?

-Människor?
-Djur?
-Natur?

Om det är människor – vilken typ av människor?

-Människor som inte mår bra?
-Människor som vill ha hjälp med något specifikt? I så fall vad? (Relationer, föräldraskap, utbilda dig inom specifikt område)
-Barn, vuxna eller äldre?
-Enskilda personer eller grupper?
-Någon annan typ av människa? (Känn in vad som kommer till dig.)

Var känns det mest rätt att jobba?

-Lokalt?
-Nationellt?
-Internationellt? (I så fall: något specifikt land eller flera?)

Nu har du börjar kunna ringa in din grej lite mer. Ta sedan med det in i nästa meditation och känn in om din kärna vill förtydliga något ännu mer.

4: Fjärde tipset – sist men inte minst: Gör det till en kul grej att hitta din grej! Eftersom allt är energier och frekvenser så behöver vi släppa kravet på att vi till varje pris måste hitta vår passion. Att gå in i energin och känslan av att ”jag har iiiingen aning” är samma sak som att attrahera mer av ”jag har iiiiingen aning”. Så gör det här lite lekfullt och ha en nyfiken och glad attityd. Släpp jakten på ditt vill under dagarna och se bara till att hålla så hög frekvens som möjligt. Rätt vad det är kommer universum att leverera precis det du faktiskt ville. Eller något bättre. Så släpp press, måsten och kraft och njut av resan.

”Följ brödsmulorna” och gör det som för tillfället känns mest rätt och inspirerande. Då är du garanterat på rätt väg!

//Helene

Helgen den 27-28 april jobbar vi tillsammans med det här och mycket annat som lyfter dig till att göra det som får DIG att må som allra bäst! Då blir det en underbar inspirationshelg på temat ”Hitta din grej & längta till måndag”. OBS! Superbra Early bird-pris för dig som bokar och betalar senast 27 mars! KLICKA HÄR för att läsa mer.