När vi tar hand om oss själva och accepterar och tycker om oss själva precis som vi är – både med det vi känner som positiva och negativa sidor – kommer vi att känna att bitarna börjar falla på plats i livet. Små underverk sker här och där. Vi mår bättre, känner oss gladare, sprider med lätthet godare vibrationer omkring oss, vilket gör att vi drar till oss goda relationer och allt annat gott som livet kan ge. När vi tillåter oss att känna välmående och glädje och vågar älska oss själva och börjar släppa taget om gamla känslor av skuld och skam samt slutar kritisera oss själva har vi hittat en viktig nyckel. En mycket värdefull nyckel till att skapa positiva förändringar inom alla områden i livet. Kritik och dömande låser fast oss. Så om du på något sätt har kritiserat och förminskat dig själv tidigare (eller om andra gjort det mot dig) spelar det ingen roll just nu. Du är perfekt precis som du är! Börja just precis nu att uppskatta dig själv och du kommer att uppleva att du lyser när du nu börjar leva ditt nya liv där du medvetet skapar ditt bästa jag.

Ett sätt att öva på att älska sig själv är att ha intentionen att helt och hållet sluta kritisera dig själv. Sluta anklaga, nedvärdera, förminska och döma dig själv. Du, precis som alla andra, är omåttligt värdefull! Bara det faktum att vi existerar gör oss alla värdefulla.

Läs och känn in en gång till:

Bara det faktum att du existerar gör dig värdefull.

Påminn dig om det om och om igen tills att du känner det i kropp och själ. Det gör underverk för ditt välmående och gör att din frekvens höjs avsevärt. Ett sätt att hitta tillbaka till den här känslan av naturligt välmående där du tycker om och accepterar dig själv är att använda den här metoden som är så kraftfull att jag väljer att kalla för en mirakelmetod!

Tips – Mirakelkur för att fylla på din bägare och skapa drömliv

Fråga dig själv i varje situation du står inför under dagen: “Vad skulle en person som älskar sig själv göra nu?”

Du kan ställa dig själv frågan när som helst i vilken situation som helst. Prova dig fram. Ett exempel: Kanske är du hemma och känner att det är stökigt hemma samtidigt som du känner att du har lite energi. Ställ frågan och lyssna på det svar som kommer upp direkt. Fundera inte, analysera inte. Kanske blir svaret att du ska städa huset och då kommer det troligtvis att ge dig massor av energi. Eller så får du svaret att du ska gå och ta en dusch och då är det det som är mest värdefullt för dig. Ställ frågan, lyssna på det intuitiva svaret och börja agera utifrån din inre sanna röst. När du gör det ger du maximalt med näring till din dig själv. Och du behöver inte bli förvånad om du kommer att börja se positiva resultat inom alla möjliga områden i ditt liv.

Tips – Ge (och ta emot)

En av de roligaste övningarna för att verkligen få livsenergin att flöda är att ge spontant till din omgivning. Bestäm dig för följande:

Alla jag möter idag ska känna ett ökat värde av att ha mött mig.

Nu har du satt igång processen för att låta glädje, kärlek, omtanke och rikedom flöda i både ditt och andras liv!

Med passion, mening och magi,
Helene

För inspiration, hjälp eller coaching – boka personlig session eller var med på öppet event.