Känner att det är dags för nio nya må-bra-tips här. Så här kommer del 2 med tips nummer 10-18. Jag säger som alltid: Känn in vad som känns rätt och intressant för dig och använd det. Övriga tips kan du lätt bara hoppa över.

10) Testa olika meditationer. Mantra-meditationer i massor finns att hitta på nätet. Eller gör en visualiseringsmeditation. Eller fokus-meditation, andningsmeditation eller någon form av guidad meditation. På Youtubekanalen TankeCoaching har du en början för att komma igång om du är ovan.

11) Låt kroppen röra på sig – åt alla håll. Det spelar inte så stor roll på vilket sätt känner jag, bara kroppen säger ”tack vad snäll du är med mig” efteråt. En stor favorit är Afro Power Dance som jag leder på Trim! Något annat som min kropp & själ verkligen uppskattar är Ashtanga-yoga. Har du inte testat dessa träningsformer så är tipset: gör det. Hör av dig om du vill veta mer.

12) Vardagslyxa. Här är det mest bara att släppa loss fantasin. Ett exempel kan vara att packa med ett sittunderlag nåt gott fika och ta med ut på skogs-prommis. Njut av att ditt eget sällskap och bara känn in naturen. Eller ta med någon du tycker om. Sitt på en stubbe eller en sten och bara älska livet som det är.

13) Tänk efter en gång extra. Det är extremt lätt att bara glida in i gamla ogynnsamma vanor. Träna dig att stanna upp och gör medvetna val utifrån vad du inners inne vill.

14) Skippa dåligt samvete. Seriöst – skippa. Jag har funderat länge och väl vad poängen med dåligt samvete är och jag lyckas inte hitta någon. Och eftersom det endast handlar om tankar, så väljer jag att byta ut sådana. ”Lättare sagt än gjort”, säger någon. ”Klart träningsbart”, säger jag.

15) Var snäll med dig själv. Här skulle jag kunna skriva en lång roman som förklaring, men jag hoppar över det nu. Ta bara med dig orden: ”Idag ska jag vara snäll med mig själv”. Lyssna och följ dina ord och upplev vad som händer och vad du känner…

16) Ät avokado. MUMS.

17) Säg nåt snällt och upplyftande till någon. Det är himla skönt att göra det, vilket är ett busenkelt måbra-tips som direkt ger dubbel effekt!

18) Knacka EFT. Det är är ett av mina allra bästa tips. Här på hemsidan kan du läsa lite om den här knackningstekniken. Och om du är snabb och anmäler dig så kan du också vara med på en inspirerande kurs med oss. Söndag 7 oktober på Rudegården är det dags. Välkommen om du vill vara med!

Med passion, mening och magi,
Helene

(Här hittar du må-bra-tipsen 1-9!)